Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/03/2004

Καταδίκη στους μηχανισμούς και τις μεθόδους της άγριας πόλωσης

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή τόνισε:

"Το κλίμα της άγριας πόλωσης που στήνουν οι δύο μονομάχοι του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και όσο πλησιάζουμε στην 7η Μαρτίου θα εντείνεται η πίεση προς τους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες.
Οι νέες προπαγανδιστικές παρακρατικού τύπου μέθοδοι που απασχόλησαν και μονοπώλησαν τις τελευταίες ώρες το προεκλογικό κλίμα, που προσπάθησαν να επιβάλουν οι δύο μονομάχοι του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), όχι μόνον δεν συμβάλλουν στην ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τον ελληνικό λαό, αλλά προσπαθούν να πλήξουν και υποβαθμίσουν τον πολιτικό λόγο και το πολιτικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Οι μέθοδοι αυτοί μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω και επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και εγκλωβίσουν τους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες, αναμοχλεύοντας μεθόδους και πρακτικές του απώτερου παρελθόντος που κάθε εχέφρων πολίτης ή νέος καταγγέλλει και δεν επιθυμεί να αποτελέσουν πρόκριμα για την έκβαση του αποτελέσματος των εκλογών της 7ης Μαρτίου.
Καλούνται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να σταματήσουν αυτού του είδους την κομματική αντιπαράθεση που δεν εξυπηρετεί τον πολιτικό μας πολιτισμό.
Όταν η κοινωνία δέχεται το βάρος μιας συντηρητικής πολιτικής που μεγεθύνει τις ανισότητες , παράγει ανεργία ,καθηλώνει το εισόδημα της μισθωτής εργασίας και αποσαθρώνει το Κοινωνικό Κράτος, οι εκφραστές του δικομματισμού θέλουν να αποπροσανατολίζουν και αποφεύγουν την επί της ουσίας αντιπαράθεση για τα προβλήματα αυτού του τόπου".

Στη συνέχεια ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους να καταδικάσουν την επιχειρούμενη πόλωση με την χρησιμοποίηση προπαγανδιστικών μηχανισμών και μεθόδων , επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ο οποίος αποτελεί νηφάλια και μαχητική πολιτική δύναμη στη βουλή, ικανή να διασφαλίσει και προωθήσει τους θεσμούς και να αγωνισθεί για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου