Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/12/2009

Τα κέρδη τους απέναντι στις ζωές μας και στο κλίμα - Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσκεψη στην Κοπεγχάγη για την κλιματική αλλαγή - Συμμετοχή στο συλλαλητήριο - Σάββατο 12/12 - Σύνταγμα

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, 12μ.μ., στο Σύνταγμα ανταποκρινόμενος στο  παγκόσμιο κάλεσμα για  «Δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την οικολογική κρίση - ΚΟΠΕΓΧΑΧΗ 2009».  Την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν πολίτες  σε όλον τον κόσμο  με αίτημα την υπογραφή και υλοποίηση  μιας νέας διεθνούς και δίκαιης δεσμευτικής  συμφωνίας στην Κοπεγχάγη που να βάζει τον «άνθρωπο και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη».

Η λύση των κυβερνήσεων των ανεπτυγμένων χωρών και των οικονομικών συμφερόντων παραμένει ίδια: «business as usual». Είτε με τη μορφή των «πράσινων» business για τον «πράσινο» καπιταλισμό, είτε με την αναμονή για «καλύτερες μέρες».

Ταυτόχρονα οι φτωχοί/ες αυτού του κόσμου –παγκόσμιος Νότος- θα πληρώσουν με τις ζωές τους τις συνέπειες δύο και πλέον αιώνων καπιταλιστικής ανάπτυξης, με πρώτα θύματα τα παιδιά, τις γυναίκες και τους/τις ηλικιωμένους/ες.

Έκτακτα μέτρα ΤΩΡΑ

Για την Ελλάδα διεκδικούμε:

Στην Ελλάδα εκατοντάδες κινήματα αποτέλεσαν το αντίπαλο δέος στις καταστροφικές, για το περιβάλλον, πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε οργανικό κομμάτι αυτών των κινημάτων, με πλήρη σεβασμό στην αυτονομία τους, συμβάλλοντας τόσο στο κινηματικό όσο και στο κεντρικό πολιτικό πεδίο για την ανάδειξη των ζητημάτων και για την, σε αρκετές περιπτώσεις, νικηφόρα έκβασή τους.

To Γραφείο Τύπου