Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/12/2009

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Ανασύνθεση στον ΣΥΝ

Συνεχίζοντας την ιδιότυπη έκδοση ανακοινώσεων που φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν την πολιτική του ΣΥΝ με αυτή της Ανανεωτικής Πτέρυγας μέσω της επιβολής τους στην κοινή γνώμη από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, η συγκεκριμένη τάση υποπίπτει σε τριπλή αντικομματική συμπεριφορά, καταπατώντας καταστατικό πολιτική δεοντολογία αλλά και πολιτική ηθική.

Καταρχήν επιχειρεί πολιτική ανάλυση για τη δημοσιονομική κρίση της χώρας, που καλύπτεται πλήρως από τις αναλύσεις του ΣΥΝ, με αποκλειστικό στόχο την ώθηση του ΣΥΝ  να συμμετέχει σε ένα τέτοιο προσχηματικό διάλογο.

Στη συνέχεια η Ανανεωτική Πτέρυγα αγνοεί την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της ΚΠΕ για την ύπαρξη ενιαίου μητρώου μελών του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει απερίφραστα ότι δεν αποδέχεται ένα τέτοιο μητρώο. Δηλώνει ότι τα μέλη της θα εργασθούν για την απεμπλοκή του ΣΥΝ από το ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας τις αποφάσεις των τριών τελευταίων Συνεδρίων (4ο - 5ο και Προγραμματικό).

Τέλος η ηγεσία της Ανανεωτικής Πτέρυγας αναγνωρίζει ως αντίφαση την πρόταση για συμμετοχή στελέχους της στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όχι όμως και τη συμμετοχή μελών της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήρθε η ώρα  για την ανασυγκρότηση της Αριστερής Πλειοψηφίας του ΣΥΝ, που έχοντας ως εργαλεία της τις αναλύσεις και τις αποφάσεις των δυο τελευταίων τακτικών συνεδρίων του κόμματος οφείλει να αφήσει πίσω τις αδιέξοδες μικροτασικές πολιτικές στελεχών. Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει εδώ και τώρα να προχωρήσουν για να συγχρονίσει η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά το βήμα της και τις θέσεις τις με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. 

Καλούμε την Αριστερή Πλειοψηφία του κόμματος να αναλάβει τις ευθύνες της και συγκαλώντας άμεσα ΚΠΕ να προκηρύξει έκτακτο ανασυνθετικό οργανωτικό και καταστατικό συνέδριο για τις 25,26,27 και 28 Φεβρουαρίου.

14 Δεκεμβρίου 2009