Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/12/2009

Συνέντευξη Θ.Μαργαρίτη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ στον Ρ/Σ "Αθήνα 9,84" για τις εξελίξεις στην οικονομία

Ο Θ.Μαργαρίτης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Αθήνα 9,84 (Ηλίας Κανέλλης), αναφερόμενος στις εξελίξεις στην οικονομία, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Η οικονομική κρίση απαιτεί συναίσθηση ευθύνης από όλα τα κόμματα. Βεβαίως, υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές αλλά χρειάζεται να αναζητηθούν «κοινοί τόποι» για άμεσα μέτρα διεξόδου από την κρίση.

Η λογική «όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα» δεν αφορά την Αριστερά. Επιμένουμε στην ανάγκη ενός σταθερού προσανατολισμού για τα προβλήματα της ανεργίας και της απασχόλησης. Τείνουν να εξελιχτούν σε εθνικό πρόβλημα και απαιτούνται πολιτικές για τον  εργατικό μεσαίωνα που ζουν οι πολίτες αυτής της χώρας. Ο κ.Παπανδρέου δεν διατύπωσε καθαρές προτάσεις γα αυτό το κολοσσιαίο ζήτημα.

Ναι, πράγματι χρειάζονται και αντιδημοφιλή μέτρα. Θυμίζω ότι ο ΣΥΝ ήταν το μόνο κόμμα που είχε αντιταχθεί  στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θεωρώντας ότι δεν αποτελούν προτεραιότητα για τον τόπο μας και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα και αύριο θα πληρώνουμε αυτή την «Εθνική ιδέα» και θα χαζεύουμε τα εγκαταλελειμμένα Ολυμπιακά Ακίνητα.

To Γραφείο Τύπου