Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/12/2009

Κοινή δήλωση Παν. Λαφαζάνη και Θοδ. Δρίτσα σχετικά με τις ανακοινώσεις του δ/ντα σύμβουλου του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτη

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ο.Λ.Π.  κ. Γ. Ανωμερίτη, με βάση τις οποίες ο Ο.Λ.Π. και το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνουν το βάρος του ποσού των 81,6 εκατ.  ευρώ ως άμεσο κόστος για να τεθεί σε εφαρμογή η παραχώρηση του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά στην Cosco, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βουλευτής Β΄ Πειραιά Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρής Δρίτσας,  έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση:

«Με επιχειρήματα και τεκμηρίωση έχουμε υποστηρίξει κατʼ επανάληψη επί δύο και πλέον χρόνια την άποψη ότι η σύμβαση παραχώρησης του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά στην Cosco είναι απολύτως ασύμφορη και καταστροφική για το δημόσιο συμφέρον. Ούτε και εμείς όμως δεν περιμέναμε ότι θα επιβεβαιωθούμε τόσο γρήγορα.

Γνωρίζαμε καλά απʼ την αρχή και το έχουμε καταγγείλει ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις της Ν.Δ. με τις οποίες προετοιμάστηκε η παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco, ο Ο.Λ.Π. και το Ελληνικό Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένου του Ι.Κ.Α. και  άλλων ασφαλιστικών Ταμείων, θα δέχονταν μια τεράστια επιβάρυνση για χάρη της Cosco. Την ίδια στιγμή ο Ο.Λ.Π. μέσω της εθελουσίας εξόδου και των μετατάξεων θα στερείτο εργατικό δυναμικό είτε υψηλής επιστημονικής κατάρτισης είτε πολύτιμης ειδικής εμπειρίας.

Οι δηλώσεις του κ. Ανωμερίτη έρχονται να καταδείξουν αυτές τις θλιβερές  αλήθειες σε όλο το μεγαλείο τους, υποδηλώνουν όμως και μια υποκριτική στάση τόσο του ίδιου του κ. Ανωμερίτη όσο και του κ. Λοβέρδου. Διότι η προβλεπόμενη αυτή επιβάρυνση που όντως θα τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό του Ι.Κ.Α. και του Δημοσίου μόνο με ένα τρόπο αποτρέπεται. Με την κατάργηση της σύμβασης παραχώρησης και την επανάκτηση από το Δημόσιο του Λιμανιού του Πειραιά, λύση που μπορεί να διεκδικηθεί αν αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες νομικές δυνατότητες και βέβαια αν υπάρξει μια άλλη πολιτική βούληση. ΄Όλα τα άλλα είναι ακροβασίες.

Η λεόντειος, ετεροβαρής και αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβαση με την Cosco πρέπει να ακυρωθεί. Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες κρίσης ο ελληνικός λαός να καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της Cosco».

To Γραφείο Τύπου