Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/12/2009

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για τις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων

Σχετικά με τις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όταν η κυβέρνηση προωθεί σε βάρος των εργαζομένων νέα φοροεπιδρομή και πάγωμα μισθών, κοινωνικών δαπανών και προσλήψεων το μόνο που τους απομένει είναι η αντίσταση και οι συλλογικοί αγώνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις απεργίες των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και των ΚΕΠ, των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στον τύπο, των συμβασιούχων, των εργαζομένων με stage και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Καλούμε τους εργαζόμενους που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τους πήραν απεργιακές αποφάσεις να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργίες, να αγνοήσουν τις κομματικές συγκεντρώσεις και να συμμετάσχουν σε ενωτικά συλλαλητήρια, όπως το συλλαλητήριο στην Αθήνα που διοργανώνεται από ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, συμβασιούχους και συλλόγους φοιτητών στα Προπύλαια αύριο 17/12 στις 12:00 το μεσημέρι με αιτήματα που αφορούν τον κρατικό προϋπολογισμό, την εργασιακή ανασφάλεια και την ανεργία.

To Γραφείο Τύπου