Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/12/2009

Στελέχωση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού  Σάμου, η  σημαντική έλλειψη προσωπικού που παρουσιάζεται στις αστυνομικές υπηρεσίες του ακριτικού αυτού νομού  πλήττει σε μεγάλο βαθμό την οφειλόμενη αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία  των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

 Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι:

•    Το οργανόγραμμα των υπηρεσιών του νομού προβλέπει 241 άτομα.

•    Σήμερα είναι τοποθετημένοι 189 αστυνομικοί, αλλά στην πραγματικότητα οι υπηρετούντες ανέρχονται στους 156, δεδομένου ότι 33 άτομα υπηρετούν με απόσπαση σε άλλες υπηρεσίες.

•    Από 29/11/2009 έχει τεθεί σε λειτουργία το κέντρο φύλαξης μεταναστών, για την λειτουργία  του οποίου διατίθενται 21 άτομα ημερησίως .

Από τα προαναφερόμενα συνάγεται ότι η εν λόγω Αστυνομική Διεύθυνση λειτουργεί ουσιαστικά  με το 56% της προβλεπόμενης δύναμής της  (ήτοι 153 άτομα), παρά το γεγονός ότι, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, έχει επιφορτισθεί με το σημαντικό έργο της υποδοχής ενός ολοένα αυξανόμενου αριθμού μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας, μέσω της συγκεκριμένης θαλάσσιας οδού.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

•    Ποια είναι η θέση του για την παρατηρούμενη ελλιπή στελέχωση  της υπηρεσίας αυτής και σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος;  

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης