Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/12/2009

Δήλωση του Β.Πριμικηρη, υπεύθυνου του τμήματος της Κ.Π.Ε του ΣΥΝ για θέματα Ελληνισμού της διασποράς, για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Πάνω από 6 εκατ. Έλληνες της Διασποράς που γνώρισαν στο πετσί τους τι θα πει μετανάστης σε ξένη χώρα, αλλά και όλος ο Ελληνικός λαός που γνωρίζει καλά τι σημαίνει προσφυγιά, ξεριζωμός και αναγκαστική μετανάστευση με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής ,αυτή την μέρα που είναι αφιερωμένη στο μετανάστη δεν είναι δυνατόν να μην εκδηλώσει την αντίθεση του σε λογικές που προωθούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια διαφορετική πολιτική για την μετανάστευση  που να στέκεται στο πλευρό των φτωχών ανθρώπων της  παγκόσμιας εργατικής τάξης, που  αναζητούν ένα ασφαλέστερο και πιο ευνοϊκό μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους,  επιθυμώντας μάλιστα να εργαστούν σκληρά γιʼ αυτό.

Με φοβικά σύνδρομα και ναρκοπέδια δεν αντιμετωπίζονται οι ανάγκες εκατομμυρίων ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη μύρα.

Το τμήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ που ασχολείται με τα θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς θέλοντας να πιστεύει ότι εκφράζει και όλους τους Έλληνες της Αποδημίας όχι μόνο αυτή την μέρα αλλά πάντα θα σταθεί στο πλευρό όλων εκείνων των απλών ανθρώπων που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τον τόπο τους για κατακτήσουν τίμια και δημιουργικά μια καλύτερη ζωή.

To Γραφείο Τύπου