Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/03/2004

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ για τις εκλογές στην Ισπανία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα αποτελέσματα των Ισπανικών εκλογών:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία, που ήταν μια σαφής καταδίκη της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης Αθνάρ και ιδιαίτερα της πολιτικής για εμπλοκή στον πόλεμο κατά του Ιράκ στο πλευρό του Αμερικανού Προέδρου Μπους. Επίσης, καταλυτικό ρόλο στα αποτελέσματα έπαιξε η χονδροκομμένη προσπάθεια της απερχόμενης κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί εκλογικά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Μαρτίου παραπληροφορώντας και παραπλανώντας τον Ισπανικό λαό. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα για όλη την Ευρώπη, για το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει προς όφελος της ειρήνης, μακριά από τον ευρωατλαντισμό και το δόγμα Μπους για «προληπτικούς πολέμους».

Χαιρετίζουμε την Ενωμένη Αριστερά της Ισπανίας που με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της έχει μεγάλο μερίδιο στο θετικό εκλογικό αποτέλεσμα και μπόρεσε μέσα σ’ ένα έντονα πολωτικό κλίμα να εξασφαλίσει ένα αξιόλογο ποσοστό που της επιτρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις».

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος έστειλε επίσης συγχαρητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας Γκασπάρ Γιαμασάρες.

To Γραφείο Τύπου