Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/12/2009

Στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών Νομαρχίας Κυκλάδων

Ερώτηση Φ.Κουβέλη, Γρ.Ψαριανού προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σοβαρές ελλείψεις σημειώνονται στο Πρωτοδικείο Σύρου, όσον αφορά στη στελέχωση, αλλά και στη μηχανογραφική του υποστήριξη.

 Ειδικότερα, μετά τη μετάθεση μίας υπαλλήλου στην Εισαγγελία Εφετών και την επικείμενη συνταξιοδότηση μίας δεύτερης, τη διεκπεραίωση των εργασιών για το τρέχον δικαστικό έτος, καλούνται να φέρουν εις πέρας επτά δικαστικοί υπάλληλοι και ένας δικαστικός επιμελητής, τη στιγμή που σύμφωνα με το υπάρχον οργανόγραμμα προβλέπονται  δεκαπέντε οργανικές θέσεις.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα εννέα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σύρου. Ενδεικτικό του φόρτου εργασίας είναι το γεγονός ότι, για το χρονικό διάστημα από 16/9 έως 16/12, είναι προγραμματισμένες 44 ποινικές υποθέσεις σε 64 εργάσιμες ημέρες.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν προγραμματισμένες εργασίες οι οποίες δεν θα είναι δυνατόν να εκτελεστούν ή θα εκτελούνται πλημμελώς, όπως οι ενημερώσεις ποινικών μητρώων, εκτελέσεις αποφάσεων, συσχετίσεις στοιχείων με δικογραφίες, αρχειοθετήσεις κλπ. Την αρνητική αυτή κατάσταση επιτείνει ο αυξημένος αριθμός υποθέσεων που εκδικάζονται σχετικά με το κτηματολόγιο, αλλά και η ανυπαρξία μηχανοργάνωσης ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβεί για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, του προβλεπόμενου από το υπάρχον οργανόγραμμα, αλλά και για τη θεσμοθέτηση νέου οργανογράμματος, το οποίο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του Πρωτοδικείου Σύρου;

Οι ερωτώντες  βουλευτές

Φώτης Κουβέλης 

Γρηγόρης  Ψαριανός