Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/03/2004

Μήνυμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου θα είναι πάντα ημέρα ιστορικής μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για απελευθέρωση από δεσμά αιώνων της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Θα είναι πάντα η αναγνώριση του δικαίου των μικρών χωρών κατά των ισχυρών κάθε εποχής και θα θυμίζει το τρωτό των αυτοκρατοριών, πέρα από τη λογική των συσχετισμών δύναμης και ισχύος.

Οι πρόσφατες εκλογές της 7ης Μαρτίου είχαν σαν αποτέλεσμα την πολιτική αλλαγή με την ανάδειξη της Ν.Δ. στην κυβερνητική εξουσία.

Κανείς δεν δικαιούται να τρέφει αυταπάτες για την κατεύθυνση των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης της Ν.Δ. ΟΙ εξαγγελίες της δεν επιφυλάσσουν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό.

Ο ΣΥΝ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, όλους τους έλληνες πολίτες να ενισχύσουν τον αγώνα τους για την κατοχύρωση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, για την βελτίωση των όρων της ζωής τους, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την περιφρούρηση του περιβάλλοντος, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και ανεκτικότητας.

Η φετινή επέτειος θα γιορταστεί σε ένα ταραγμένο διεθνές σκηνικό. Η άσκηση κρατικής τρομοκρατίας από την κυβέρνηση του Ισραήλ με την δολοφονία Γιασίν, που έχει σαν αποτέλεσμα την κλιμάκωση της έντασης στην Μ.Ανατολή, η τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη και η αυξανόμενη ανησυχία για νέα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα, και οι ανοιχτές πληγές στο Κόσοβο και το Αφγανιστάν επιβεβαιώνουν ότι η σύγχρονη αυτοκρατορία που θέλει να επιβάλλει η ηγεσία των ΗΠΑ, εκτός από την αντίθεση όλων των φιλειρηνικών δυνάμεων στον κόσμο, πρέπει να αναμετρηθεί και με τις εγγενείς αδυναμίες και τα αδιέξοδα που προκαλεί.

Ο ΣΥΝ καλεί όλους τους έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ενίσχυση του φιλειρηνικού κινήματος στη χώρα μας. Το φιλειρηνικό κίνημα στη χώρα μας, σε κοινή πορεία με τα αντίστοιχα κινήματα σε όλες τις χώρες του κόσμου, είναι η μοναδική εγγύηση για την επιβολή ενός νέου εκδημοκρατισμένου συστήματος διεθνών σχέσεων που θα στηρίζεται στις αρχές, του σεβασμού της ανεξαρτησίας, της αυτοδιάθεσης και της μη επέμβασης.

Ο αγώνας για ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική πρόοδο είναι πάντα επίκαιρος.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου