Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/12/2009

Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΣΥΝ για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τους μετανάστες

Εδώ και χρόνια οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μαζί με το μεταναστευτικό και το αντιρατσιστικό κίνημα αγωνίζονται για τη νομιμοποίηση και την κοινωνική εξίσωση των μεταναστών, ταυτόχρονα με τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία.

Με βάση αυτή την λογική, τόσο η αναγνώριση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών όσο και η αναγνώριση δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές εκλογές για τους μετανάστες αποτελούν αναγκαία βήματα προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Με βάση τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οφείλουμε να τονίσουμε πως μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί να περιλαμβάνει λογικές φιλανθρωπίας, ούτε να αντιλαμβάνεται τα δεινά χιλιάδων ανθρώπων αποκλειστικά ως μοχλό ανάπτυξης της «πολιτισμένης» Δύσης.

Ακόμα περισσότερο, η λογική της Ευρώπης-φρούριο και των  σιδερόφραχτων συνόρων της χώρας δεν αναγνωρίζει καν τις συνθήκες που ωθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη και μας επιστρέφει στη γνωστή πολιτική με την οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι τα προηγούμενα χρόνια.

Αφού μελετήσουμε το τελικό κείμενο, θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.

To Γραφείο Τύπου