Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/03/2004

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας

Στην τακτική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, 29/3, ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

>>Στις 25, 26/4 θα ολοκληρωθούν, με την καθολική ψηφοφορία των μελών του κόμματος, οι διαδικασίες καθορισμού της σειράς των κομματικών υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 13/6. Από την εφορευτική επιτροπή, της οποίας προΐσταται ο Κ.Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. και συμμετέχουν επίσης οι Γ.Μπαλάφας, Στ.Λεουτσάκος, μέλη της Π.Γ., θα σταλεί σχετική εγκύκλιος στις πολιτικές κινήσεις του κόμματος και θα οριστεί η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Το ευρωψηφοδέλτιο στο σύνολό του, όπως και η επεξεργασία της εκλογικής διακήρυξης στην τελική της μορφή, αποτελούν προϊόν διαβούλευσης και συντονισμού των συνεργαζόμενων δυνάμεων και της Γραμματείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

>>Σε πρώτη προτεραιότητα τίθεται το ζήτημα της σωστής προετοιμασίας και της μέγιστης επιτυχίας της διαδικασίας συγκρότησης του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς στις 8, 9/5 στη Ρώμη. Θα δημοσιοποιηθούν άμεσα τα σχετικά ντοκουμέντα, διακήρυξη και καταστατικό, ώστε να υπάρξει ενημέρωση και δημόσιος διάλογος στα πλαίσια του κόμματος και της ευρύτερης Αριστεράς.

>>Σχετικά με το θέμα των διαπραγματεύσεων, με βάση τα σχέδια Ανάν, που διεξάγονται για την λύση του Κυπριακού, ο ΣΥΝ επαναλαμβάνει τις θέσεις που, σε συμφωνία με τις τοποθετήσεις του Εθνικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τις αριστερές δυνάμεις της Κύπρου, έχει επανειλημμένα επισημάνει για την επίτευξη βιώσιμης, λειτουργικής λύσης χωρίς μόνιμες ή μακροχρόνιες παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, χωρίς παρουσία εγγυητριών δυνάμεων και ξένων στρατευμάτων, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η οντότητα και ο ενιαίος χαρακτήρας του κράτους και η συνύπαρξη των κοινοτήτων.

To Γραφείο Τύπου