Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/03/2004

Απάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το Κυπριακό, τόνισε:

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ η ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και την πολιτική του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου και να εξασφαλίσει τον μεγαλύτερο δυνατό συντονισμό και την πλήρη ενημέρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Ευχόμαστε να υπάρξει λύση βιώσιμη, λειτουργική, λύση που δεν θα αλλοιώνει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, λύση που δεν θα αλλοιώνει την λειτουργικότητα του Κυπριακού κράτους ως ενιαίου κράτους διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μία κυριαρχία και οντότητα.

Η απόφαση ανήκει στον κυπριακό λαό και στην κυπριακή ηγεσία. Εκείνοι είναι που τούτη την ώρα χρειάζονται περισσότερο από ποτέ την στήριξη όλων μας. Κι εμείς, από την πλευρά του ΣΥΝ, θέλουμε να είμαστε δίπλα στους Κυπρίους, την κυπριακή ηγεσία, στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

Είναι για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή ανάγκη να λυθεί το Κυπριακό πρόβλημα στα πλαίσια των διεθνών αποφάσεων, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου και να μην υπάρξουν πιέσεις που θα αλλοιώσουν αυτή τη διεθνή νομιμότητα. Κι επειδή οι πιέσεις ασκούνται συστηματικά και μονομερώς προς την πλευρά των Κυπρίων, η ελληνική κυβέρνηση αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας είμαστε στο πλευρό τους και τους στηρίζουμε.

To Γραφείο Τύπου