Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/03/2004

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ με τον Ρώσο Πρέσβη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με τον Ρώσο Πρέσβη κ. Andrey Valentinovich VDOVIN .

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις:

"Με τον κ. Πρέσβη της Ρωσίας είχαμε εγκάρδια και ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την ανθρωπότητα, τον κόσμο αλλά και τις δύο χώρες. Του ευχήθηκα να έχει καλή θητεία και η παρουσία του εδώ να συμβάλει αποφασιστικά στην ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας και Ελλάδας.

Η Ρωσία και η Ελλάδα μπορούν να υπερασπιστούν κοινά συμφέροντα και στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη. Οι δεσμοί είναι ιστορικοί και πολιτισμικοί. Μπορούν αυτοί οι ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί να στηρίξουν κοινή στάση των δύο χωρών για την αναβάθμιση του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ανθρωπότητας, για τη δίκαιη επίλυση προβλημάτων όπως το Μεσανατολικό και το Κυπριακό.

Είναι επίσης αναγκαίο στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση και η Ελλάδα εντός της Ε.Ε. να συμβάλει αποφασιστικά ώστε να υπάρξουν δίκαιες ρυθμίσεις στα ζητήματα της Ρωσίας, που σχετίζονται και με ρωσόφωνους πληθυσμούς στην Ευρώπη αλλά και με την λύση των προβλημάτων επικοινωνίας, μεταφοράς και μετακίνησης.

Είναι μια περίοδος ιστορικής σημασίας για ολόκληρη την ανθρωπότητα και η Ρωσία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ένα πολυκεντρικό σύστημα σταθερότητας μαζί με την Ευρώπη, διαμορφώνοντας μια στρατηγική για την ειρήνη και για την ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο".

To Γραφείο Τύπου