Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/03/2004

Ο Ν.Χουντής, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική και ευρωπαϊκή πολιτική, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Μιλώντας σε ραδιοσταθμό για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Ν. Χουντής, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική και ευρωπαϊκή πολιτική, τόνισε:

Οι πιέσεις που ασκούνται μονομερώς και δεν λαμβάνουν υπόψη τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, του κοινοτικού κεκτημένου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των κατοίκων του νησιού δυσκολεύουν την αναζήτηση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

Οι ενέργειες για να διαμορφωθούν τετελεσμένα, είτε με την εκ των προτέρων υπογραφή του σχεδίου Ανάν, είτε με την πιθανή υιοθέτησή του από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μεθαύριο, δεν προβλέπονται από την συμφωνία της Νέας Υόρκης και θα δημιουργήσουν περαιτέρω περιπλοκές.

Η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι αποτέλεσμα συμφωνίας και τελικά να έχει την έγκριση των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων οι οποίοι και θα συμβιώσουν και θα συνεργαστούν στο πλαίσιο ενός επανενωμένου νησιού.

To Γραφείο Τύπου