Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/01/2010

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ για την βάναυση κακοποίηση αλλοδαπού κρατουμένου από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Ακρόπολης

Σχετικά με την βάναυση κακοποίηση αλλοδαπού κρατουμένου από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Ακρόπολης, το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο κρούσμα ωμής αστυνομικής βίας σε βάρος αλλοδαπού κρατουμένου από αστυνομικούς του Α.Τ. Ακρόπολης. Τα κατʼ επανάληψη κρούσματα αστυνομικής βίας υπογραμμίζουν την ανάγκη ριζικών αλλαγών για το δημοκρατικό αναπροσανατολισμό των σωμάτων ασφαλείας, τη σύσταση μόνιμης διακομματικής επιτροπής της Βουλής, την κατάργηση του θεσμού των ειδικών φρουρών. Απαιτείται η σύγχρονη δημοκρατική εκπαίδευση και αποστρατιωτικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και των δομών λειτουργίας και δράσης της.

Οι προτάσεις αυτές έχουν κατατεθεί από τον ΣΥΝ, καθώς και από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και πολύ καιρό, χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση από τις κυβερνήσεις τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ. Τώρα ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν επιτρέπεται άλλη καθυστέρηση.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας