Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/04/2004

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Χριστόδουλο. Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις.

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.Χριστόδουλος:

Με μεγάλη μου χαρά πραγματοποίησα σήμερα μια πρώτη επίσκεψη στον Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τον γνωστό μου από παλαιότερα και φίλο, Ν. Κωνσταντόπουλο. Και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τόσο εκείνον όσο και τα στελέχη του κόμματος του εδώ στην έδρα τους, για την εγκάρδια υποδοχή την οποία επεφύλαξαν τόσο σε εμένα όσο και στα μέλη της συνοδείας μας. Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε έναν ευρύτατο διάλογο καθώς παρουσίαζα στον κ. Πρόεδρο τις δραστηριότητες της Εκκλησίας μας ιδίως στον κοινωνικό τομέα και οφείλω να πω ότι σε αυτόν τον τομέα διαπιστώσαμε ότι και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει όλη τη διάθεση να συμπαρασταθεί στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, πράγμα για το οποίο και τον ευχαριστώ.

Επίσης, θέλω να πω ότι αυτή η πρωτοβουλία μου αποβλέπει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στην Εκκλησία και το κόμμα αυτό διότι πιστεύουμε και εκείνοι και εμείς ότι και οι αντίθετες ακόμη απόψεις, οι οποίες είναι δυνατόν να διατυπωθούν στα πλαίσιο ενός τέτοιου διαλόγου, μπορούν να αποβούν εποικοδομητικές για όλους μας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο και το επιδιώκουμε και το ευχόμαστε.

Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος:

Είχαμε μια εγκάρδια συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και την συνοδεία του. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική. Τα ζητήματα που μας απασχόλησαν ήταν τα μεγάλα, κοινωνικά ελλείμματα που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα του 2004, η έκρηξη των κοινωνικών προβλημάτων και η ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας της αλληλεγγύης, με πολιτικές οι οποίες θα στηρίζουν την πραγματική συνοχή, την προστασία, την κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να υπάρχει ανθρωπιά και να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση όλων. Σε αυτά τα ζητήματα όπως ξέρετε ο ΣΥΝ έχει δώσει ουσιαστική προτεραιότητα στην πολιτική του ενασχόληση. Μας απασχολούν τα ζητήματα που αναφέρονται στην κοινωνική πρόοδο και την κοινωνική προστασία όλων. Μας ενδιαφέρει η εξασφάλιση ενός δημιουργικού διαλόγου, μιας συντονισμένης δράσης, έτσι ώστε και οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν γύρω από αυτά τα προβλήματα των αποκλεισμών, της αδικίας, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, των ναρκωτικών, κ.α.

Ήταν μια επίσκεψη η οποία πιστεύω ότι ανοίγει την δυνατότητα να υπάρχει νηφάλιος διάλογος και αμοιβαίος σεβασμός των εκατέρωθεν απόψεων και των διαφορετικών προσεγγίσεων που υπάρχουν σε γνωστά ζητήματα διάκρισης κράτους και Εκκλησίας. Με αυτήν την εκτίμηση, και εμείς από την πλευρά του ΣΥΝ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρωτοβουλία του.

To Γραφείο Τύπου