Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/01/2010

Σχετικά με το μέτρο της επιδότησης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων για προσλήψεις νέων ανέργων

ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση προσφέρει στους εργοδότες το καλύτερο δώρο φορτώνοντας το βάρος της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών τους 1,3 δις ευρώ στους ίδιους τους φορολογούμενους. Με πόρους που θα ήταν χρησιμότεροι για την δημιουργία περισσότερων νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, εάν δίνονταν για την αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Με αυτό τον τρόπο υπονομεύει την ήδη ελαστική ασφαλιστική συνείδηση των εργοδοτών και ανοίγει το δρόμο στις επιχειρήσεις να απολύσουν μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους και να τους αντικαταστήσουν με την επιδοτούμενη από το κράτος εργασία των νέων. Η δικλείδα που βάζει να μην έχουν κάνει οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ένα χρόνο πριν, κατά τη διάρκεια και ένα χρόνο μετά, απολύσεις χωρίς σπουδαίο λόγο είναι χωρίς αντίκρισμα. Οι επιχειρήσεις πάντα βρίσκουν να επικαλούνται για τις απολύσεις ένα δήθεν σπουδαίο λόγο, όπως για παράδειγμα τώρα την οικονομική κρίση.

Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με προσφορά από την κυβέρνηση δωρεάν εργατικής δύναμης στις επιχειρήσεις αλλά με μια άλλη πολιτική για την παραγωγική, αναπτυξιακή και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας».

To Γραφείο Τύπου