Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/01/2010

Την άμεση ριζική αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση και οι συνέπειές της στην απασχόληση ζητά ο Νίκος Χουντής σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 (εκπομπή κ. Βασιλόπουλου)

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 με αφορμή την απάντηση της Κομισιόν σε σχετική ερώτησή του, ότι είναι πρόθυμη να εξετάσει προτάσεις των κρατών μελών για αναθεώρηση του ΕΣΠΑ αν της υποβληθούν,  δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι καθήκον και ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων του ΕΣΠΑ, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Στόχος και προτεραιότητα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η κρίση ανέδειξε την απουσία σε επίπεδο Ε.Ε. αποτελεσματικών μηχανισμών αντιμετώπισης της, ανέδειξε την ανεπάρκεια του κοινοτικού προϋπολογισμού, την έλλειψη μηχανισμών δανεισμού τελευταίας καταφυγής, αλλά και η μη έκδοση ευρωομολόγων από την ΕΚΤ αποτελούν μερικές από τις αιτίες της κρίσης και τις αδυναμίες αποτελεσματικής αντιμετώπισής της.

Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα προς την Ευρωπαική Επιτροπή νέες προτάσεις τροποποίησης του ΕΣΠΑ που θα απαντούν στις συνέπειες της κρίσης στην ανεργία και στην περιβαλλοντική υποβάθμιση και στην περιφερειακή ανάπτυξη».

To Γραφείο Τύπου