Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/01/2010

Επέκταση της Αστικής συγκοινωνίας στην Δυτική και Ανατολική Αττική

Επίκαιρη ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Μεγάλο μέρος της Αττικής εξυπηρετείται ακόμη από την υπεραστική συγκοινωνία, η οποία όμως είναι ακριβή  ιδίως για τα φτωχά βαλάντια που κατά κύριο λόγο την χρησιμοποιούν, αλλά και με αραιά, κατά κανόνα, δρομολόγια. Αποτέλεσμα αυτών είναι η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και η ανεπαρκής εξυπηρέτηση των κατοίκων μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης και με αστικά πλέον χαρακτηριστικά περιοχής.

Παλλαϊκό είναι το αίτημα όλων των περιοχών της Αττικής που εξυπηρετούνται από την υπεραστική συγκοινωνία, να ληφθεί μέριμνα από την Ελληνική Κυβέρνηση ώστε:

•    Να επεκταθεί το δίκτυο της  αστικής συγκοινωνίας σʼ όλη την Αττική, λαμβάνοντας συγχρόνως αντίστοιχη μέριμνα  για τους εργαζομένους, τους ιδιοκτήτες και τα λεωφορεία της υπεραστικής συγκοινωνίας.

•    Να εφαρμοσθεί το καθεστώς των συνδυασμένων μεταφορών με την τροφοδότηση των μέσων σταθερής τροχιάς.

•    Ν δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων στις στάσεις των μέσων σταθερής τροχιάς.

•    Να διαμορφωθεί κατάλληλο πλαίσιο για τη διεύρυνση των ρόλου της δημοτικής συγκοινωνίας, στην εξυπηρέτηση των πολλών δορυφορικών οικισμών κάθε περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να επεκταθεί η αστική συγκοινωνία σʼ όλη την Αττική, να συνδυαστεί με τα μέσα σταθερής τροχιάς και να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων για να εξυπηρετούνται καλύτερα και να επιβαρύνονται λιγότερο οι κάτοικοι;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ