Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/01/2010

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη δήλωση του κ. Πρωθυπουργού για «ανθρώπινα λάθη» και τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης

ΟΤΑΝ ΤΑ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΛΑΘΗ» ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Πρωθυπουργού για «ανθρώπινα λάθη» και στα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης,  έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι επανειλημμένες αναγνωρίσεις «ανθρώπινων λαθών» από τον κ. Γ. Παπανδρέου, όταν αυτά τα λάθη διαιωνίζονται και δεν διορθώνονται, καταντούν διάτρητο άλλοθι και εμπαιγμός του ελληνικού λαού.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τη νυχτερινή αντισυνταγματική φορολογική τροπολογία, να ακυρώσει και να επιστρέψει τις προκλητικές αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των παλαιών αυτοκινήτων και να αναστείλει τις υπεραυξήσεις στους έμμεσους φόρους στα ποτά και στα τσιγάρα, που κινδυνεύουν να πολλαπλασιάσουν το λαθρεμπόριο στους δρόμους της Αθήνας.

Η χώρα δεν χρειάζεται φορολογικά πραξικοπήματα, στο όνομα οποιασδήποτε «επείγουσας δημοσιονομικής προσαρμογής», αλλά φορολογική δικαιοσύνη και δημοκρατική διαφάνεια.

To Γραφείο Τύπου