Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/01/2010

Δήλωση του Δ. Στρατούλη σχετικά με την επιστολή του προέδρου του ΣΕΒ στη ΓΣΕΕ για το θέμα της υπογραφής της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Σχετικά με την επιστολή του προέδρου του ΣΕΒ στη ΓΣΕΕ για το θέμα της υπογραφής της νέας ΕΓΣΣΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και εφαρμογής σκληρής λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων αποτελεί πρόκληση για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους της χώρας μας που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, ο πρόεδρος του ΣΕΒ να απαντά στο πανεργατικό αίτημα για αυξήσεις των κατώτερων μισθών με τρόπο που να παραπέμπει στη ρήση «αφού δεν έχετε ψωμί, φάτε παντεσπάνι».

Το να εγκαλεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ τα συνδικάτα γιατί δεν διεκδικούν αντιμετώπιση της ανεργίας, της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, όταν οι επιχειρήσεις απολύουν κατά ριπάς εργαζόμενους και έχουν κάνει κανόνα την εισφοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία, μάς θυμίζει την παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι».

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα με τους αγώνες τους μπορούν και πρέπει να δώσουν την απάντηση που τους αρμόζει στον πρόεδρο του ΣΕΒ και σε όσους αυτός ταξικά εκπροσωπεί.

To Γραφείο Τύπου