Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/01/2010

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας περί άδειων ταμείων του ΟΑΕΔ

Δυστυχώς ο κ. Λοβέρδος έχει μεταλλαχθεί από Υπουργός Εργασίας σε «μπαμπούλα», προχθές των συνταξιούχων, χθες των εργαζομένων και σήμερα των ανέργων

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας περί άδειων ταμείων του ΟΑΕΔ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι ευθύνες για τα όποια ταμειακά ελλείμματα του ΟΑΕΔ, δεν βαρύνουν τους εργαζόμενους που καταβάλλουν τις εισφορές τους ούτε τους ανέργους που δεν έχουν δουλειές, αλλά τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που σπατάλησαν τους πόρους του ΟΑΕΔ για γενικευμένη χρηματοδότηση μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και επιτηδείων για την ανακύκλωση και όχι την αντιμετώπιση της ανεργίας και που στερούσαν και στερούν τον ΟΑΕΔ από κάθε δημόσια χρηματοδότηση.

Ο Υπουργός Εργασίας, αντί να φροντίσει να θωρακίσει οικονομικά τον ΟΑΕΔ, να εισπραχθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι του και να θεσπίσει την τριμερή χρηματοδότησή του, έχει επιλέξει το ρόλο του «μπαμπούλα» των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, για να διαχειριστεί το φόβο τους και να περάσουν πιο εύκολα οι κυβερνητικές περικοπές στο ασφαλιστικό και στους μισθούς.

Επίσης, ο Υπουργός Εργασίας επιλέγει αυτό τον τρόπο τρομοκράτησης των ανέργων, προφανώς για να δικαιολογήσει την υπαναχώρηση της κυβέρνησης από την προεκλογική της δέσμευση για αύξηση του επιδόματος της ανεργίας στο 70% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη.

Η υψηλή ανεργία στη χώρα μας απαιτεί συγκροτημένες πολιτικές για την αντιμετώπισή της και όχι πολιτικά παιχνίδια τρομοκράτησης των ανέργων.

To Γραφείο Τύπου