Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/01/2010

Συνέντευξη Δημ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του Flash

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Flash 96 (Α. Κοκορίκος), ο βουλευτής Βʼ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Πριν απʼ όλα να πούμε στο Λεωνίδα περαστικά. Τον αγαπώ και τον εκτιμώ περισσότερο απʼ όσους προσπαθούν σήμερα να τον αξιοποιήσουν για τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Όλοι όσοι ανήκουμε στον Συνασπισμό και έχουμε εκλεγεί στη Βουλή με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμευόμαστε από όσα παρουσιάσαμε στις εκλογές με το πρόγραμμά μας. Το πρόγραμμά μας λέει ότι απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ασκήσουμε αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση. Αν γίνεται κάτι θετικό, θα το στηρίζουμε και θα προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Αν βλέπουμε κάτι αρνητικό, θα το καταπολεμούμε.

Δεν χρειάζεται να πάρουμε υπουργικά χαρτοφυλάκια για να στηρίξουμε έναν καλό νόμο, που φαίνεται ότι έρχεται και ελπίζω να μην αλλάξει στην πορεία, για τη μεταναστευτική πολιτική, ή κάποια θετικά μέτρα για το περιβάλλον.

Έχοντας αυτή την ανεξαρτησία, μπορούμε να εκφράζουμε και τη φωνή ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι άλλα περίμεναν και άλλα βλέπουν.

Εμείς θα μείνουμε συνεπείς σε αυτά που είπαμε στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές: Ότι με βάση τα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ –και του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η πολιτική μας συμμαχία- δεν υπάρχει περιθώριο μια γενικευμένης πολιτικής συνεργασίας που να επιτρέπει κυβερνητική συνεργασία.

Αν ειλικρινά θέλουμε, και αυτή είναι μια πρόσκληση προς τον Γιώργο Παπανδρέου, να γκρεμίσουμε τα τείχη και να ανοίξουμε τους δρόμους των συνεργασιών και στην Ελλάδα, ένας είναι ο τρόπος: απλή αναλογική, εκλογικό σύστημα πλήρους αντιστοιχίας ψήφων και εδρών, όπως ισχύει για παράδειγμα στη Γερμανία και νοθεύεται με την εν Ελλάδι μεταφορά του γερμανικού μοντέλου. Έτσι ο λαός με την ψήφο του θα δίνει την εντολή της κατεύθυνσης των συνεργασιών, προς προοδευτική ή προς συντηρητική κατεύθυνση, και στη συνέχεια τα κόμματα θα υποχρεώνονται να αναζητούν προγραμματικές συγκλίσεις για να υλοποιήσουν την εντολή του λαού. Δεν αντέχει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να φύγει από το στερεότυπο του δικομματισμού, στο θέμα του εκλογικού νόμου, το οποίο υπηρετεί μαζί με τη Νέα Δημοκρατία εδώ και τριάντα πέντε χρόνια; Ας δοκιμάσει τουλάχιστον το σύστημα της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

To Γραφείο Τύπου