Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/01/2010

Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επίθεση από φασιστοειδή εναντίον αντιρατσιστικής εκδήλωσης στους Αμπελοκήπους

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την προκλητική εισβολή "νεοεμφανιζόμενης" ομάδας φασιστοειδών σε δημόσια εκδήλωση της αντιρατσιστικής Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» που συνέβη στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων το μεσημέρι της Κυριακής 10/1/10.  Η επίθεση αυτή αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στο μακρόσυρτο σήριαλ των αναρίθμητων κρουσμάτων ρατσιστικής βίας και συμπεριφοράς των τελευταίων μηνών. Όπως και σε πολλές άλλες  παρόμοιες περιπτώσεις, η Αστυνομία υπήρξε εκκωφαντικά απούσα κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα της εισβολής, και φυσικά, καμιά αισιοδοξία δεν υπάρχει για τον εντοπισμό των δραστών.

Είναι προφανές ότι οι σκοτεινοί κύκλοι της Άκρας Δεξιάς βρίσκονται σε πλήρη ενεργοποίηση – έτοιμοι να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο – εν όψει των επικείμενων αλλαγών στη νομοθεσία που αφορά τα παιδιά μεταναστών και την ιθαγένεια. Η προσπάθεια τους να εμφανιστούν ως δήθεν ακτιβιστές και να "αναβαθμίσουν" την παρουσία τους με "νέες" μορφές δράσης που θέλουν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά, δεν μπορεί να κρύψει τον φασιστικό χαρακτήρα τους. Είναι ανάγκη να (και θα) συναντήσουν την οργανωμένη αντίσταση του αντιρατσιστικού κινήματος και κάθε δημοκρατικού πολίτη.

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει τους τραμπούκους των συμμοριών του μίσους ότι τέτοιου είδους επιθέσεις όχι μόνο δεν θα κάμψουν το φρόνημα της Αριστεράς αλλά θα ενισχύσουν την πολιτική της βούλησης για ολόπλευρη και ολόψυχη στήριξη των δικαιωμάτων των μεταναστριών και των μεταναστών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ