Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/01/2010

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Ανασύνθεση στον ΣΥΝ

Η παραλυτική ισορροπία των τάσεων για άλλη μια φορά έφερε ως αποτέλεσμα  την αφωνία. Η Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος αν και συζήτησε το θέμα δεν βρήκε τελικά κάτι να πει για τις θέσεις περί «εθνικής» συνεννόησης που διατύπωσε ο Λεωνίδας Κύρκος στο γεύμα που παρέθεσε στο «πολιτικό προσωπικό» του δικομματισμού και τον επιχειρηματικό κόσμο. 

Τα μέλη του Κόμματος όμως που βομβαρδίζονται από τις τηλεοπτικές οθόνες και τον Τύπο, με τις «συναινετικές προτροπές» του Λ. Κύρκου οφείλουν να ξέρουν πώς τοποθετείται το Κόμμα απέναντι σε αυτές αντί να πληροφορούνται ότι η Κουμουνδούρου είναι ενοχλημένη επειδή η ηγεσία του ΣΥΝ  δεν προσκλήθηκε στο δείπνο…

Οι δηλώσεις του Λεωνίδα Κύρκου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική του Κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα του δικομματισμού που ευθύνονται  για την κρίση και τη βαθαίνουν ακόμα περισσότερο με τις πολιτικές τους,  παρουσιάζονται από το σύντροφό μας ως ορθοτομούντα το λόγο της αλήθειας και καλείται η Αριστερά  να ομονοήσει και να συνεργαστεί με ένα από αυτά (ΠΑΣΟΚ) μη τυχόν και η κοινωνία δεν πειθαρχήσει στα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα.

Το Κόμμα μας αρνήθηκε να απαντήσει ότι τέτοιου είδους προσαρμογές και εθνικές συνεννοήσεις βρίσκονται εκτός της πολιτικής του, όπως βρίσκεται και ίδιος ο Λεωνίδας Κύρκος με τις θέσεις που παίρνει.

Θα αρκούσε  ίσως να το κάνει με μια ανακοίνωσή της, η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ. Προτιμά   όμως να «κρύβεται» πίσω από τις κατά καιρούς δηλώσεις του Λεωνίδα Κύρκου επιφυλάσσοντάς του τον διόλου τιμητικό ρόλο του «λαγού». Κρίμα…