Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/01/2010

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΚΑΑΠ Βούλας από τις ελλείψεις προσωπικού και την απουσία διοίκησης

Ερώτηση Β.Μουλόπουλου προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το Κ.Α.Α.Π Βούλας περιθάλπει στις εσωτερικές αλλά και εξωτερικές του δομές (ξενώνες, προστατευμένα διαμερίσματα) συνολικά 110 άτομα με αναπηρία τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα από την οικογένειά τους. Τα μισά περίπου από αυτά είναι παιδιά και έφηβοι με αυξημένες ανάγκες.

Λόγω της συστηματικής υποστελέχωσης σε μόνιμο προσωπικό, ένα σημαντικό μέρος των αναγκών περίθαλψης καλύπτεται από προσωπικό που είχε προσληφθεί με προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Μ.Κ.Ο, Κ.Α.Α.Π Βούλας και Υπουργείου αλλά και άλλων μορφών ελαστικής απασχόλησης όπως συμβάσεις ορισμένου χρόνου και stage.

Επισημαίνουμε ότι στο κέντρο δεν υπηρετεί μόνιμο ιατρικό προσωπικό τα τελευταία δύο χρόνια και οι ανάγκες καλύπτονται από επισκέπτες γιατρούς.

Εδώ και ένα μήνα περίπου μετά την παραίτηση του διοικητή και των διορισμένων μελών του ΔΣ, ο προνοιακός αυτός φορές αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα από την απουσία διοίκησης, τόσο σε θέματα προώθησης διαγωνισμών για προμήθειες σε βασικά είδη, αλλά κυρίως στην επιβάρυνση των εργαζομένων από τη μη αναπλήρωση προσωπικού που αποχώρησε μετά τη λήξη των συμβάσεών του.

Ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

1.    Σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό νέου διοικητή και ΔΣ στο ΚΑΑΠ Βούλας;

2.    Προτίθενται να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού έτσι ώστε η ευαίσθητη αυτή ομάδα των συμπολιτών μας να έχει την αναγκαία περίθαλψη;

Ο ερωτών βουλευτής

Βασίλης Μουλόπουλος