Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/01/2010

Συνέντευξη Δημ.Στρατούλη στο Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο»

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «105,5 στο κόκκινο» για τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, ανέφερε τα εξής:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμα σταθερότητας όλο και περισσότερο απομακρύνεται από τις όποιες περιορισμένου χαρακτήρα προεκλογικές δεσμεύσεις της έναντι των λαϊκών στρωμάτων και εναρμονίζει την πολιτική της με το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, το οποίο μάλιστα και σε ορισμένες περιπτώσεις το υπερβαίνει προς πιο νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις. Με την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των διεθνών χρηματοπιστωτικών – κερδοσκοπικών οργανισμών διαμορφώνεται ένα ασφυκτικό κλίμα πειθάρχησης των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας. Με την τρομοκρατία των ελλειμμάτων, την ψευδή εικόνα περί του αναπόφευκτου των αλλαγών που προτείνονται, προσπαθούν να εμπεδώσουν ένα κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας.

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ επιχειρεί να αλλάξει πλήρως το οικονομικό κοινωνικό τοπίο, να αφαιρέσει θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα και να προωθήσει μία ριζική αναδιανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων με στόχο να μειώσει τα εισοδήματά τους κατά 20-25% την επόμενη διετία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, τη νεολαία ότι δεν πρέπει να μένουν με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στη νέα επίθεση που δέχονται. Ότι πρέπει να αγωνιστούν για μια άλλη πολιτική που θα φορτώνει τα βάρη της κρίσης σε αυτούς που τα δημιούργησαν. Διαφορετικά όχι μόνο το σήμερα με παρούσα την κρίση αλλά και το αύριο, μετά από αυτήν, θα είναι γεμάτο με περισσότερους άνεργους,  ευέλικτους, ανασφάλιστους, φοβισμένους και φτωχότερους εργαζόμενους.

Σε ιδεολογικό-πολιτικό επίπεδο επιδιώκουμε να ανατρέψουμε το κλίμα φόβου και της μοιρολατρίας που επιφέρουν στα λαϊκά στρώματα οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, να πείσουμε ότι υπάρχει άλλη πολιτική διέξοδος. Να προβάλλουμε τη δική μας πρόταση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Σε κοινωνικό επίπεδο στοχεύουμε στην ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων και στην ενεργοποίηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να βγει από την αγωνιστική άπνοια που προσπαθούν να του επιβάλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στο επίπεδο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

To Γραφείο Τύπου