Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/01/2010

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συμμαχικό σχήμα, λειτουργεί με βάση τη συναίνεση και τη πολιτική συνεννόηση. Η ανακοίνωση συντρόφων από συνιστώσες που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ περισσότερο, που μόλις πριν λίγες ημέρες η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ομόφωνη  απόφαση  τόσο σε σχέση με τη στάση του σχήματος απέναντι στην κυβερνητική πολιτική όσο και στα σενάρια «εθνικής συνεννόησης».

Η προσπάθεια ριζοσπαστικής ανανέωσης της Αριστεράς σε πολιτική αλλά και σε πρόσωπα, δέχεται την επίθεση του πολιτικού κατεστημένου. Όμως συναντά και σθεναρές αντιστάσεις από κατεστημένες νοοτροπίες και πρακτικές και στον χώρο της Αριστεράς.

Είναι σίγουρο πως ο δρόμος της ριζοσπαστικής ανανέωσης  της  Αριστεράς έχει ανοίξει. Ο κόσμος της γνωρίζει πως δεν υπάρχει επιστροφή και τον υποστηρίζει, απαιτώντας την ενότητα και την ευρύτερη δυνατή συμμαχία των δυνάμεων της αριστεράς και της οικολογίας.

Αυτή την προοπτική είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε και θα την υπηρετήσουμε, κόντρα σε εκατέρωθεν διχαστικές λογικές.

To Γραφείο Τύπου