Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/01/2010

Αποσπάσματα συνέντευξης Δ. Παπαδημούλη στο Κανάλι 1 του Πειραιά

Μιλώντας σήμερα για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά (Β. Σκουρής), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βʼ Αθήνας Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το κείμενο των «23» δεν ασκεί κριτική σε πολιτικές απόψεις. Ζητά την καρατόμηση του Φ. Κουβέλη, κατηγορώντας τον ότι “υπηρετεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική”! Είναι ο χειρότερος τρόπος για να συζητά κανείς πολιτικές διαφορές. Θυμίζει άλλες εποχές.

Επιδιώκει να εκβιάσει και να προκαλέσει διχαστικές εξελίξεις.

Αυτοί που το υπογράφουν θα μπορούσαν να ζητήσουν να έρθουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συζητηθεί το θέμα. Να πουν ότι διαφωνούν με τον Φ. Κουβέλη και όχι να ζητούν την καρατόμηση ενός κορυφαίου κοινοβουλευτικού στελέχους της αριστεράς, με διαδρομή δεκαετιών.

Στις ευρωεκλογές κάποιοι ήθελαν να καρατομήσουν τον Παπαδημούλη, στις εθνικές εκλογές δεν ήθελαν τον Τσίπρα για επικεφαλής, τώρα ζητούν την κεφαλή του Κουβέλη επί πίνακι. Όλα αυτά σας φαίνεται να προωθούν την ενότητα, τη συνύπαρξη, το διάλογο, τον αμοιβαίο σεβασμό; Μας γυρίζουν πολύ πίσω. Υπονομεύουν και πλήττουν ευθέως την προσπάθεια να συλλειτουργούμε σε μια πολιτική συμμαχία, με συνεργατικό πνεύμα και αμοιβαίο σεβασμό. Ο Συνασπισμός έχει το 85-90% της πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ ένα κλίμα εναντίον του ΣΥΝ, επιδιώκοντας τη διάλυση, τη διάσπαση και την υποταγή του Συνασπισμού, δεν πλήττουν μόνο τον Συνασπισμό. Πλήττουν μόνο τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες έχουμε συνδιαμορφώσει αυτή την πολιτική συμμαχία. Πλήττουν και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και κατʼ επέκταση και την ίδια τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή όσων υπέγραψαν αυτό το κείμενο να αγνοήσουν τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρο του ΣΥΝ και να εκβιάσουν εξελίξεις, φορτίζοντας διχαστικά το κλίμα, δείχνει ότι στοχεύουν και εκείνον.

Το ζητούμενο και για το χώρο μας είναι επιτέλους να επικρατήσει η κοινή λογική, η σύνθεση και η συσπείρωση. Η χθεσινή ενέργεια πιστεύω έγινε για τους ίδιους λόγους που πολεμήθηκε και ο Τσίπρας, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Χρειάζεται μια νέα πολιτική συμφωνία, ένας επανακαθορισμός των σχέσεων του ΣΥΝ με τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε, με όσους πραγματικά μπορούμε να έχουμε μια σταθερή, υγιή πολιτική συμφωνία και κοινή δράση που να αποπνέει την εικόνα μιας πειστικής πολιτικής συμμαχίας, να προχωρήσουμε μαζί. Όσοι βλέπουν τον ΣΥΝ εχθρικά και παράγουν μια εικόνα διαρκούς Βαβυλωνίας, λυκοφιλίας, εντάσεων, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον του Συνασπισμού δεν μπορεί να υπάρξει.»

To Γραφείο Τύπου