Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/02/2005

"Πολυσήμαντο για την Αριστερά το μήνυμα του Πόρτο Αλέγκρε" δηλώνει ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, επιστρέφοντας σήμερα, Τετάρτη 2/2, από το Πόρτο Αλέγκρε και τη σύντομη παραμονή του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς, κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο Αλ. Αλαβάνος έκανε την παρακάτω δήλωση :

"Το μήνυμα από το Πόρτο Αλέγκρε είναι τριπλό.

Πρώτον, η Αριστερά μπορεί να έχει σημαντικές πολιτικές κατακτήσεις σε εθνικό επίπεδο ακόμα και στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα φανερό στην Λατινική Αμερική - Ουρουγουάη, Βενεζουέλα, ακόμα και Βραζιλία, Αργεντινή. Οι κατακτήσεις αυτές αντιμετωπίζουν συνεχείς υπονομευτικές προσπάθειες από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της και γι’ αυτό η συνεχής συμπαράστασή μας είναι ζωτικής σημασίας.

Δεύτερον, οι δυνάμεις των κινημάτων, της οικολογίας, της Αριστεράς βρίσκονται σε ένα θετικό δρόμο αναζήτησης, ενός συνεχούς συντονισμού για μια παγκοσμιοποίηση της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Κοινωνικής Προόδου, της Οικολογίας. Αυτό δείχνει η ανάδειξη του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ σε μόνιμο θεσμό διαλόγου και προώθησης κοινών δράσεων σε οικουμενικό επίπεδο.

Τρίτον, τόσο σε παγκόσμια όσο και σε εθνική και τοπική διάσταση, η κοινή δράση της Αριστεράς είναι το πιο ισχυρό της όπλο. Όποιος την ενθαρρύνει ενισχύει τις προοπτικές, τις ιδέες και τις αξίες της. Όποιος την αποθαρρύνει αποδυναμώνει την αποτελεσματικότητά της και το κόστος το πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απόκληροι των σημερινών κοινωνιών."

To Γραφείο Τύπου