Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/01/2010

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για τις εξελίξεις στην οικονομία - μισθούς

O Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης που πραγματοποίησαν σήμερα οι απολυμένοι συμβασιούχοι της πρώην Ολυμπιακής, οι οποίοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη έξω από το Υπουργείο Μεταφορών, δήλωσε

Έτσι όπως πάμε, σε λίγο οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Καραμανλή, που τον οδήγησαν σε μια οδυνηρή ήττα, θα φαντάζουν ως μια γενναιόδωρη πολιτική. Η κυβέρνηση αποφάσισε, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να διανύσει μια τεράστια απόσταση. Κι από εκεί που έλεγε αυξήσεις στους μισθούς, να πάμε σε μειώσεις στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων στο ύψος του 10%. Και ταυτόχρονα να πάμε σ΄ένα πάγο σε ότι αφορά την κοινωνική προστασία, τις κοινωνικές παροχές αλλά και τη δυνατότητα εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Η κατάσταση, με πολύ γρήγορους ρυθμούς, γίνεται ασφυκτική. Η κοινωνία όμως οφείλει να αντιδράσει., διότι, αν από τη μια μεριά υπάρχουν πιέσεις από τις Βρυξέλλες,  σε λίγο θα πρέπει η κυβέρνηση να αρχίσει να αισθάνεται τις πολύ ισχυρές πιέσεις από το εσωτερικό της χώρας, πιέσεις της κοινωνίας για μια άλλη πολιτική.

To Γραφείο Τύπου