Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/01/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ για το ασφαλιστικό και τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας από τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τα μετοχικά ταμεία, οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας για τα όρια ηλικίας των εργαζομένων στα ένστολα σώματα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι πρόχειρες εξαγγελίες, χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις, προκαλούν αναστάτωση στο προσωπικό και στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με αρνητικά αποτελέσματα στην Άμυνα, την Δημόσια Τάξη και την Οικονομία της χώρας, αφού:

•    Έμπειρα και εκπαιδευμένα στελέχη αντί να πριμοδοτηθούν να προσφέρουν ωθούνται σε παραίτηση.

•    Θα δημιουργηθούν μεγάλα κενά στις υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία θα είναι σε βάρος της αποτελεσματικότητάς τους και της ασφάλειας του πολίτη.

•    Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα αντέξουν το βάρος των μαζικών παραιτήσεων και δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Προκαλεί δε, μεγάλη εντύπωση που ο λαλίστατος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου και κ. Λοβέρδου για τους εργαζόμενους του Υπουργείου του δεν παρεμβαίνει και δεν παίρνει θέση. Δέχεται την επικάλυψη για να μην μοιραστεί το κόστος. Η ΣΙΩΠΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ.

Οι εκατό μέρες πέρασαν. Αντί η κυβέρνηση να τρομοκρατεί του ένστολους με ανεφάρμοστες εξαγγελίες, ας ανακοινώσει τα σχέδια της (αν έχει) για την αναμόρφωση των ευαίσθητων αυτών οργανισμών, την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τον εκδημοκρατισμό τους.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας