Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/01/2010

Μιλώντας σε συνέλευση της Π.Κ Εκπαιδευτικών του ΣΥΝ το μέλος της ΚΠΕ του κόμματος Πάνος Τριγάζης τόνισε:

Το ΣΥΝ ή ΣΥΡΙΖΑ είναι ψευτοδίλημμα

«Η χώρα μας ζει μια βαθιά κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, είναι πολυδιάστατη. Οι κοινωνικές αντιστάσεις πρέπει να δυναμώσουν απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, που πλήττουν τους κοινωνικά αδύναμους , δεν συγκρατούν αλλά εντείνουν την ανεργία, διευρύνουν τη φτώχεια και τις ανισότητες. Την ίδια ώρα αποκτά μεγαλύτερη αξία η πειστική και τεκμηριωμένη προβολή των εναλλακτικών προτάσεων της αριστεράς για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική. Επιπλέον, απαιτούνται πιο συντονισμένες μάχες στο ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι πλεονέκτημα για τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπορεύονται , με όλα τα ρεύματα της Ευρωπαϊκής αριστεράς.

Έχουμε πολλές δυνατότητες ως ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά, που όμως εμείς οι ίδιοι ακινητοποιούμε με συμπεριφορές και πρακτικές που τραυματίζουν τη συλλογική λειτουργία, παράγουν άγονες αντιπαραθέσεις, ακυρώνουν πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε. Άστοχη, αντιδεοντολογική και διχαστική ήταν η ανακοίνωση των «23» του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ζημιά κάνουν και προσωπικές δηλώσεις στελεχών για σοβαρά ζητήματα, όπως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προτού να τεθούν σε κίνηση συλλογικές διαδικασίες για την συζήτηση τους.

Ο ΣΥΝ έχει μια διαδρομή σχεδόν 20 χρόνων και ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 6 χρόνων. Έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να αναζητούμε την ενότητα μέσα στη διαφορετικότητα. Το ΣΥΝ ή ΣΥΡΙΖΑ είναι ψευτοδίλημμα. Ισχυρός ΣΥΝ σημαίνει ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ και αντίστροφα. Ούτε μπορεί να υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον ΣΥΝ».