Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/05/2004

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, συντονιστής της Π.Γ., και ο Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, συναντήθηκαν με τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Ο ΣΥΝ είναι το πρώτο κόμμα που υποστήριξε σε δύσκολες συνθήκες την ανάγκη διαλόγου και προσέγγισης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Θέλουμε αυτή η πολιτική της συνεργασίας να είναι ο δρόμος μέσα από τον οποίο θα δημιουργήσουν, Ελλάδα και Τουρκία, το κοινό ευρωπαϊκό τους μέλλον, με ειρήνη, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και κοινωνική προκοπή.

Υποστηρίζουμε την ανάγκη ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας, ανοιχτού διαλόγου και πολύπλευρης συνεργασίας για τα διμερή θέματα, χωρίς διαιτητές και επιδιαιτητές. Δίκαιη και ουσιαστική επίλυση όλων των προβλημάτων, μέσα στο διεθνές πλαίσιο, που θα αναδείξουν την Ελλάδα και την Τουρκία στον 21ο αιώνα, σε παράγοντες σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Να ξεπεράσουν οι δύο χώρες, οι δύο λαοί, τις εντάσεις και τις πληγές του 20ου αιώνα και, μαζί με την Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία να δημιουργήσουν αυτό το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, με δημοκρατία, κοινωνική προκοπή και ισόρροπη μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών, έτσι ώστε να μπορέσουν, χάριν της κοινωνικής προόδου, να διατεθούν μεγάλα κονδύλια που σήμερα θυσιάζονται στην λογική της έντασης.

To Γραφείο Τύπου