Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/01/2010

Περιοδεία του προέδρου της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε μπλόκα αγροτών

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από τους Ηρώ Διώτη, βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Κατσινοπούλου, υπεύθυνη του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΝ, και Στέφανο Μπαγιώργο, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, επισκέφθηκε τα μπλόκα των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας, στην Αλαμάνα Φθιώτιδας, στις Μικροθήβες Μαγνησίας και στη Νίκαια Λάρισας.

Μιλώντας με τους συνδικαλιστές και τους εκπροσώπους των αγροτών, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το βασικό πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα. Ο αγροτικός τομέας, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Μειώνεται η γεωργική παραγωγή, μειώνεται ο αγροτικός πληθυσμός και μειώνεται η συμβολή του στο ΑΕΠ της χώρας. Βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Απαιτούνται αλλαγές θεσμικού χαρακτήρα, με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος.

Χρειάζεται η ριζική αναδιοργάνωση του συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα, το αποφασιστικό χτύπημα στους μεσάζοντες, τα καρτέλ των εμπόρων και την ανεξέλεγκτη κερδοφορία των τραπεζών, που λυμαίνονται τον αγροτικό χώρο.

Η κυβέρνηση, αντί να δεσμεύεται με συγκεκριμένα μέτρα, προτιμά την επικοινωνιακού χαρακτήρα πολιτική, επιλέγοντας ως συνομιλητές όχι τους αγρότες, αλλά αυτούς που επί χρόνια –στο όνομα των αγροτών- έχουν στήσει ένα δίκτυο διαπλοκής και διαφθοράς, σε όλο τον αγροτικό κόσμο. Είναι ανάγκη να καταλάβουμε, όλοι μας, κυβέρνηση, κόμματα και κοινή γνώμη, ότι η αγροτική δραστηριότητα είναι μια από τις ελάχιστες παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

Η κυβέρνηση οφείλει, αντί να αναλώνεται σε επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή του Ζαππείου, να συνομιλήσει με τους δοκιμαζόμενους αγρότες και να δώσει λύση στα προβλήματά τους».

To Γραφείο Τύπου