Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/01/2010

Παρέμβαση του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα σε εκδήλωση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με θέμα "Kατάρρευση των υποδομών στα Τέμπη"

Σε εκδήλωση της Τοπικής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την «Κατάρρευση των υποδομών στα Τέμπη», μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τη δημόσια τοποθέτηση των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών και εκπροσώπων τοπικών φορέων, λαμβάνοντας το λόγο από τη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Μέχρι σήμερα κανείς δε μας έχει πει ποιος τελικά φέρει την ευθύνη για την κατάπτωση των βράχων στα Τέμπη. Η Πολιτεία δεν τολμά να ζητήσει από την εταιρία να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεχθεί το επιχείρημα της εταιρίας, ότι το αίτιο της κατολίσθησης ήταν φυσική καταστροφή, θα πρέπει τότε το ελληνικό δημόσιο να αποζημιώσει όσους επλήγησαν από την καταστροφή. Εάν όμως δε δέχεται αυτή την εκδοχή, θα πρέπει τότε να ζητήσει από την εταιρία να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας άμεσα, μέσω της δύο Νομαρχιών, Λάρισας και Πιερίας, να κηρύξει την περιοχή των Τεμπών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Άλλωστε, νωρίτερα, σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, έκανε λόγο για επιχείρηση αποσιώπησης του προβλήματος στα Τέμπη και αναρωτήθηκε «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα». Επίσης, άφησε αιχμές κατά του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γεώργιου Σουφλιά (ο οποίος σήμερα με άρθρο του σε τοπική εφημερίδα της Λάρισας αναφέρεται στο ζήτημα των Τεμπών), τονίζοντας ότι δεν μπορεί ένας πρώην υπουργός να υπερασπίζεται το δικαίωμα της εταιρίας να εισπράττει διόδια, τη στιγμή που ο νομός και η χώρα έχουν κοπεί στη μέση. Δήλωσε δε χαρακτηριστικά: «Πέρασα από μπλόκα αγροτών ερχόμενος στα Τέμπη, από αυτό εδώ όμως δεν μπορώ να περάσω. Κανείς όμως δεν λέει ότι οι μεγαλοεργολάβοι έκλεισαν τον δρόμο». Και συνέχισε: "Οι αγρότες είναι λοιπόν αυτοί που δυσφημούν τη χώρα;".

To Γραφείο Τύπου