Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/01/2010

Δήλωση Στέφανου Μπαγεώργου για την ομιλία της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κας Κ.Μπατζέλη στο Ζάππειο

Με αφορμή τη σημερινή ομιλία της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κας Κ.Μπατζελή στο Ζάππειο, ο Στέφανος Μπαγεώργος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την Αγροτική Πολιτική,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κα Μπατζελή επιβεβαίωσε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση λειτουργεί επικοινωνιακά, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και κατεύθυνση για τον αγροτικό τομέα. Ουσιαστικά περιορίστηκε σε μια έκθεση ιδεών παραθέτοντας τους τίτλους των θεμάτων  που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, χωρίς κανένα περιεχόμενο.

Αυτό που απαιτείται είναι συγκεκριμένες  ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Δεν χρειάζονται χρήματα για να υπάρξουν μέτρα που θα αντιμετωπίζουν αποφασιστικά την κερδοσκοπία των αγορών, τα καρτέλ, την ασυδοσία των τραπεζών και την χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα που είναι κεντρικό αίτημα των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους.

Δεν χρειάζονται χρήματα για να υπάρξουν μέτρα για την ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών, με ριζικές αλλαγές στην δομή και την λειτουργία τους,   απαλλαγμένων από την γραφειοκρατική αγκύλωση της ΠΑΣΕΓΕΣ και την διαφθορά.

Αυτό που επείγει επίσης, πέρα από την ικανοποίηση των θεσμικών αιτημάτων, είναι ο ουσιαστικός διάλογος με τους αγρότες για την αντιμετώπιση των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων όπως είναι η απώλεια εισοδήματος και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

To Γραφείο Τύπου