Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/05/2004

Επιστολή του δημοσιογράφου Γ.Βότση προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ και η απάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης, έστειλε προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ την παρακάτω επιστολή:

«Αθήνα 11/5/04

Προς τον Πρόεδρο και την Πολιτική γραμματεία του ΣΥΝ

Σύντροφοι

Στην τιμητική, οπωσδήποτε, και με ευρύτατη θετική απήχηση, πρόταση του Προέδρου του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλου να είμαι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αντέταξα δημόσια ότι τη συζητώ μόνον εάν προέρχεται από όλες τις δυνάμεις που συγκροτούν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- για να βοηθήσει, ακριβώς, και όχι να δυναμιτίσει τις ενωτικές διεργασίες.

Η εξέλιξη, όπως την παρακολουθώ από τον Tύπο, μου προκαλεί, τουλάχιστον, οδυνηρή έκπληξη.

Την ύστατη στιγμή, σας παρακαλώ να μη χρησιμοποιείται εφεξής το όνομά μου. Αυτό μόνον έχω. Και δεν προσφέρεται για μπαλάκι του τένις σε τριβές, συγκρούσεις, ίντριγκες και παζάρια. Ουδέποτε επεζήτησα επίζηλο θώκο και δεν θέλω, ερήμην μου, να δημιουργείται η εντύπωση ότι το κάνω τώρα.

Ευχαριστώ
Γιώργος Βότσης

Υ.Γ. Παρακαλώ να κοινοποιήσετε τη δήλωσή μου στη Γραμματεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και στα M.M.E.»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος, σε απάντηση της επιστολής του Γ.Βότση, σημειώνει τα εξής:

«Αθήνα 11 Μαϊου 2004

Φίλε και Σύντροφε

Έχεις κάθε δίκιο να εκφράζεις τουλάχιστον την οδυνηρή σου έκπληξη, όταν βλέπεις να χρησιμοποιείται το όνομά σου, ερήμην σου, αφού προηγουμένως δεν έγινε αποδεκτό, ως κοινή πρόταση.

Ήταν απολύτως σαφής και σεβαστή η άποψη ότι μόνον ως ενωτική πρόταση, που θα βοηθούσε πολύπλευρα, ίσχυε η πρόταση, για να είσαι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η πρόταση αυτή, που χαιρέτισαν όλη η κοινωνία και όλοι οι φίλοι της ευρύτερης αριστεράς, θα συναντούσε προβλήματα.

Θέλω να σου εκφράσω τη λύπη μου, γιατί σε έβαλα σε μια τέτοια δοκιμασία. Να σε ευχαριστήσω από καρδιάς, γιατί με τρόπο έντιμο, άμεσο και πολιτικά ευθύ, θέλησες να βοηθήσεις για την ουσιαστική ενίσχυση της ευρύτερης αριστεράς, που πολλαπλώς δοκιμάζεται. Τέλος, θέλω να σου ζητήσω να συμμεριστείς και τα δικά μου συναισθήματα, όταν η πρόταση αυτή, κατά κοινή ομολογία πρόταση ιδανική και δυναμική, αντιμετωπίστηκε ως... μεθόδευση!

Με φιλία και αγάπη»

To Γραφείο Τύπου