Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/01/2010

Συγκρότηση της πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Μεσσηνίας

Ερώτηση Φ.Κουβέλη, Β.Μουλόπουλου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αναφέρεται ότι στο νομό Μεσσηνίας δεν έχει συγκροτηθεί μέχρι σήμερα  η πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, η συγκρότηση της οποίας είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα προβλήματα στην αντιμετώπιση των υγειονομικών αναγκών   σε πολλές κατηγορίες πολιτών του νομού Μεσσηνίας. Ειδικότερα μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι:

α) Οι οικονομικά ασθενείς  πολίτες που δικαιούνται και  έχουν ανάγκη τα Προνοιακά επιδόματα δεν μπορούν να τα εισπράξουν.

β) Πολίτες οι οποίοι πρέπει να διοριστούν στο δημόσιο αδυνατούν  να πάρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας.

γ) προβλήματα υπάρχουν  επίσης με την έγκριση των δαπανών νοσηλείας των ασφαλισμένων στο δημόσιο, καθώς και  με τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους.

Επειδή τα ανωτέρω προβλήματα έχουν γίνει ιδιαίτερα πιεστικά στην περιοχή και με δεδομένο ότι  η αναγκαία εισήγηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας για τη συγκρότηση της εν λόγω επιτροπής έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την 21 Δεκεμβρίου 2009,  η οποία και ευθύνεται για την  μη συγκρότηση και την λειτουργία της εν λόγω επιτροπής.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

•    Για ποιο λόγο καθυστερεί υπέρμετρα η συγκρότηση της πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Μεσσηνίας;

•    Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθενται να προβούν και ποια μέτρα θα λάβουν για την άμεση συγκρότηση της;

Οι ερωτώντες  βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Βασίλης Μουλόπουλος