Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/01/2010

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Κυπρου Γιαννάκη Ομήρου

Προτεραιότητα το Κυπριακό για τη ριζοσπαστική Αριστερά της χώρας μας

Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου σε συνάντηση που είχαν σήμερα, στην οποία συμμετείχαν και ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ Δημ. Παπαδάκης καθώς και ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ Π. Τριγάζης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναληφθούν σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο προκειμένου να υπερνικηθούν τα εμπόδια που προβάλλονται, κυρίως από την μεριά της Τουρκίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής-διζωνικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο Πρόεδρος της Κ..Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια αναζήτησης λύσης μέσω των συνομιλιών Χριστόφια-Ταλάτ.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για την σταθερή αλληλεγγύη στον αγώνα του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τόνισε ότι για τη ριζοσπαστική και ανανεωτική Αριστερά της Ελλάδας το Κυπριακό βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της για την εξωτερική πολιτική.

To Γραφείο Τύπου