Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/01/2010

Συνέντευξη Δημ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ της ΝΕΤ (Ε. Μπαλτατζή) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βʼ Αθήνας Δ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΝ, δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ενημερώθηκα με καθυστέρηση για το κλίμα που δημιουργήθηκε χθες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Δεν συμμερίζομαι την οξύτητα και τη φόρτιση που αναπτύσσεται μέσα στα ηγετικά όργανα του κόμματος για τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου. Πιστεύω ότι αυτό που προέχει είναι η ουσία και όχι η διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου, θα τοποθετηθώ το Σάββατο στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, αφού σταθμίσω με σύνεση και ψυχραιμία όλα τα δεδομένα.

Αυτό που ζητάνε οι πολίτες από εμάς, όσοι στηρίζουν και ψηφίζουν τον Συνασπισμό, είναι η ισχυροποίηση του με σύνθεση απόψεων, η ανακοπή μιας πορείας ρευστοποίησης του κόμματος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να αποκτήσει ένα νέο πολιτικό συμβόλαιο, να γίνει μια πλατύτερη πολιτική συμμαχία που να ανοιχτεί και στους οικολόγους και τους αριστερούς σοσιαλιστές και όχι ένα στενό αντισυστημικό κόμμα που να εκφράζει λιγότερους απʼ ό,τι ο Συνασπισμός, καθώς και ο τερματισμός μιας εικόνας «Βαβυλωνίας», που παράγει σύγχυση και διαρκείς εντάσεις.

Είναι επείγουσα ανάγκη -και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτό- να αποφορτίσουμε τη διαμάχη για το διαδικαστικό θέμα. Να αναζητήσουμε συναινετική λύση για το αν το Συνέδριο θα γίνει στα μέσα του 2010 ή στις αρχές του 2011. Να επικεντρώσουμε στο κύριο, το επείγον ζήτημα, που είναι να ανταποκριθούμε στην εντολή αυτών που μας ψήφισαν πριν τρεις μήνες, μας έστειλαν στη Βουλή και ζητούν από εμάς να κάνουμε αυτά που τους υποσχεθήκαμε και στη Βουλή και στην κοινωνία.

Η προσφορότερη μέθοδος είναι η προσέγγιση και η αντιμετώπιση των προβλημάτων, η σύνθεση των απόψεων μέσα στον Συνασπισμό, που αποτελεί το 85-90% στον ΣΥΡΙΖΑ.

20 χρόνια τώρα ο Συνασπισμός πορεύεται με ανθεκτικότητα –με αδυναμίες και λάθη- σε αυτή την οδό, της εσωκομματικής συζήτησης και του διαλόγου. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι, αξιοποιώντας αυτή τη συνασπισμική παράδοση.

Το ότι και στους κόλπους του αριστερού ρεύματος και στους κόλπους του ανανεωτικού ρεύματος υπάρχουν διαφορετικής απόψεις γύρω από οργανωτικά και διαδικαστικά θέματα δεν είναι κακό. Καλό είναι να σπάνε τα «μονομπλόκ».»

To Γραφείο Τύπου