Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/01/2010

Αντίσταση στο νεοναζισμό, το ρατσισμό και αντισημιτισμό - Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα του φασισμού και του Ολοκαυτώματος

Με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας μνήμης για τα θύματα του Φασισμού και του Ολοκαυτώματος, που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε τη ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τιμούμε την διεθνή ημέρα μνήμης για τα θύματα του Φασισμού και του Ολοκαυτώματος με αισθήματα ανησυχίας και εγρήγορσης, ιδιαίτερα σήμερα που η βαθιά και πολυδιάστατη καπιταλιστική κρίση δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την δράση νεοναζιστικών και λαϊκιστικών δυνάμεων και την εξάπλωση των φαινομένων της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας.

Τιμούμε τους Έλληνες Εβραίους, που σύρθηκαν και μαρτύρησαν στα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθώς και εκείνους που συμμετείχαν στον αντιφασιστικό αγώνα μέσα από το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον πρόσφατο εμπρησμό της Συναγωγής των Χανίων, που αποτέλεσε συνέχεια σειράς παρόμοιων ενεργειών βανδαλισμού και βεβήλωσης μνημείων σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Το σύνθημα ʽΠοτέ πια πόλεμος - Ποτέ πια φασισμόςʼ διατηρεί την αξία του στο ακέραιο. Η μάχη για την διεθνή ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και για μια κουλτούρα ειρήνης μέσα στις κοινωνίες αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά».

To Γραφείο Τύπου