Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/05/2004

Για τις αγοραπωλησίες προσλήψεων στον ΟΤΕ

Με αφορμή αποκαλύψεις στα ΜΜΕ για ύπαρξη κυκλώματος μέσα στον ΟΤΕ, που έκανε προσλήψεις σε αυτόν έναντι πληρωμής 2.000.000 δρχ. για κάθε θέση εργασίας, επισημαίνουμε τα εξής:

1. Οι πολιτικές ευθύνες ανήκουν σε εκείνους που, χρόνια τώρα, αντί να κάνουν ανοιχτές διαγωνιστικές και αξιοκρατικές διαδικασίες για προσλήψεις στον ΟΤΕ και στον δημόσιο τομέα, είχαν επιδοθεί σε ένα όργιο προσλήψεων ημετέρων με ρουσφετολογικές και πελατειακές μεθόδους. Εξαγόραζαν την ελπίδα για εργασία των νέων παιδιών έναντι ψήφων και συνειδήσεων. Μέσα σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας, βρήκαν γόνιμο έδαφος να φυτρώσουν αδίστακτα κυκλώματα που, ως αντάλλαγμα για προσλήψεις ανέργων, τους ζητούσαν εκτός από την ψήφο και τη συνείδησή τους και χρήματα από τους ίδιους ή τους γονείς τους.

2. Ο ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση και τη νέα διοίκηση του ΟΤΕ να προβούν άμεσα στα αναγκαία μέτρα ξηλώματος αυτού του κυκλώματος και παραπομπής των υπευθύνων, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, στα πειθαρχικά συμβούλια του ΟΤΕ και στον εισαγγελέα.

3. Είναι αυτονόητο για μας, ότι θα πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία γιατί έχει διαπραχθεί κατά συρροήν το αδίκημα της δωροδοκίας.

4. Ο ΣΥΝ απαιτεί να αποκατασταθεί επιτέλους ένα κλίμα διαφάνειας και αξιοκρατίας στον ΟΤΕ και στον δημόσιο τομέα και οι προσλήψεις να γίνονται πλέον μόνο με ανοιχτούς διαγωνισμούς.

Φτάνει πια. Να μπει ένα τέλος σε αυτή τη δυσωδία, που «σπάει τον τσαμπουκά» της νέας γενιάς της χώρας μας και καθιστά διεφθαρμένη την πολιτική και συναλλασσόμενη την κοινωνία.

To Γραφείο Τύπου