Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/05/2004

Για την μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών και την κατάσταση στο Ιράκ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε:

Για την μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών

Ο Συνασπισμός εδώ και χρόνια έχει μιλήσει κατά προτεραιότητα για την ανάγκη αμοιβαίας και ισόρροπης μείωσης των στρατιωτικών εξοπλισμών. Τότε μας έλεγαν ότι είναι ανέφικτα αυτά τα αιτήματα. Σήμερα αρχίζουν τα πρώτα βήματα, για να γίνει πραγματικότητα. Είναι αναγκαίο, αντί να χρηματοδοτούμε την ένταση και τους εξοπλισμούς, να χρηματοδοτούμε την ανάπτυξη και την ειρήνη. Είναι επίσης αναγκαίο, αντί να πετάμε 51 δισεκ. ευρώ ως το 2008 για τα διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα, να εξασφαλίζουμε τις προτεραιότητες στις υποδομές ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας. Οι λαοί να χρηματοδοτήσουν το παρόν και το μέλλον τους, αντί να θησαυρίζουν σε βάρος των λαών όλα τα κυκλώματα της μεσιτείας, της εμπορίας και της διαπλοκής γύρω από τα στρατιωτικά και εξοπλιστικά προγράμματα.

Για την κατάσταση στο Ιράκ

Οι μύθοι τελείωσαν περί ανθρωπιστικών προληπτικών ή αντιτρομοκρατικών πολέμων και έπεσαν οι μάσκες, οι μάσκες της στρατηγικής των ΗΠΑ. Η στρατηγική αυτή των προληπτικών πολέμων και οι δήθεν ανθρωπιστικοί και αντιτρομοκρατικοί πόλεμοι σπέρνουν την βαρβαρότητα σε όλη την ανθρωπότητα.
Ο κ. Μπους και οι συνεργάτες του, ο κ. Μπλερ αλλά και όλοι οι πρόθυμοι σύμμαχοι που τους στήριξαν και τους διευκόλυναν είναι εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας και θάπρεπε σήμερα να λογοδοτούν σ΄ ένα δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στο οποίο τέτοιες βαρβαρότητες δεν μπορεί παρά να αποδοκιμάζονται με την κατακραυγή όλων των λαών και με την ανεξίτηλη ιστορική καταδίκη. Είναι ντροπή για την ανθρωπότητα στον 21ο αιώνα να ζει όλα αυτά τα βρωμερά και ερεβώδη γεγονότα που ζει. Είναι αναγκαίο ο 21ος αιώνας να βρει το πραγματικό του πρόσωπο και όχι να στιγματίζεται από τα προσωπεία του κ. Μπους και του κ. Μπλερ.

To Γραφείο Τύπου