Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/05/2004

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου και Σ.Παναρέτου με την Γενική Γραμματέα Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Σούλα Παναρέτου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία του κόμματος με την Γενική Γραμματέα Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών κα Τσουμάνη.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

κα ΤΣΟΥΜΑΝΗ: Ζήτησα μια συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, όπως και με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων, αυτή τη στιγμή, διότι εκτιμώ ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή εν όψει ευρωεκλογών για την συμμετοχή των γυναικών στις εκλογές αυτές, και γενικότερα την συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Πιστεύω στο ξεκίνημα της δικής μου παρουσίας στη Γενική Γραμματεία Ισότητας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό μ΄ αυτή την ευκαιρία να το παλέψουμε με κάθε τρόπο. Θεωρώ λοιπόν ότι η συμμετοχή των γυναικών στις ευρωεκλογές αναδεικνύει κατ΄ αρχήν και το θέμα της περισσότερης και βαθύτερης δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και της ουσιαστικής και θετικής ανταπόκρισης που έχει η συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή. Νομίζω ότι από την συμμετοχή των γυναικών η πολιτική ζωή δεν έχει βλαφτεί ποτέ. Αντιθέτως έχει ωφεληθεί. Η γυναικεία παρουσία και η γυναικεία προσωπικότητα έχει να προσφέρει πρόσθετα στοιχεία. Αυτό είναι ένα μέρος της ζωής του ανθρώπου, ένα μέρος του κοινωνικού γίγνεσθαι και επομένως δεν πρέπει να λείπει.
Πιστεύω λοιπόν ότι με την προσωπική μου παρουσία συμβάλω κατά τι στο να προωθηθεί αυτό το θέμα και να έχουμε κάποια θετικά αποτελέσματα και σ΄ αυτές τις εκλογές αλλά και στις επόμενες. Γιατί μ΄ αυτές τις επαφές χτίζουμε και για το μέλλον.

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η δημοκρατικότερη και δικαιότερη έκφραση της κοινωνίας απαιτεί την ισότιμη και εναλλακτική συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα κέντρα αποφάσεων, σε όλες τις διεργασίες του κοινωνικού και πολιτικού βίου. Η ισότητα των ευκαιριών και για τις γυναίκες είναι πολύτιμο συλλογικό αγαθό και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, συνυφασμένο πάντοτε με την εξέλιξη του πολιτισμού. Το γυναικείο κίνημα δεν διεκδικεί απλώς κατανόηση και ευαισθησία, επιζητεί να αλλάξει τις δομές και τις ποιότητες στο δημόσιο βίο. Και με αυτή την έννοια, όπως σωστά είπε η κυρία Τσουμάνη, επιβάλλεται και σε αυτές τις ευρωεκλογές η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των γυναικών.
Είναι ανάγκη να πω ότι από την πλευρά του Συνασπισμού έχουμε ιδιαίτερη πολιτική προτεραιότητα για τις σχέσεις μας με τα κοινωνικά κινήματα και τους νέους πολιτικούς πρωταγωνιστές, μέσα στους οποίους είναι το γυναικείο κίνημα, που διεκδικούν το διαφορετικό κόσμο.
Ευχόμαστε πραγματικά να διευρύνονται και να εμβαθύνονται όσο γίνεται περισσότερο οι κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος. Στην κυρία Τσουμάνη εύχομαι να έχει καλή και αποτελεσματική παρουσία στη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Κι εμείς, από την πλευρά του Συνασπισμού πάντοτε επιδιώκουμε έμπρακτα να κατοχυρώνουμε αυτή την αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στις διαδικασίες ευρωεκλογών, εθνικών εκλογών και εκλογών αυτοδιοίκησης.

To Γραφείο Τύπου