Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/01/2010

Ενίσχυση δικαστικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Λάρισας

Ερώτηση Η.Διώτη, Φ.Κουβέλη, Ν.Τσούκαλη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σε νέες στάσεις εργασίας είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Λάρισας, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου τους, με αφορμή την όξυνση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχει στη λειτουργία όλων των Υπηρεσιών της Περιφέρειάς του, λόγω της έλλειψης προσωπικού, της θεματικής αύξησης της δικαστηριακής ύλης αλλά και της συνταξιοδότησης των δικαστικών υπαλλήλων.

Τα κενά στις οργανικές θέσεις είναι πολυάριθμα και αφορούν σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες (υπάλληλοι, δακτυλογράφοι, επιμελητές, γραμματείς), αλλά και σε όλες τις Υπηρεσίες (Εφετείο, Πρωτοδικείο, Εισαγγελία Πρωτοδικών, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικείο Λάρισας). Οι υπάρχουσες οργανικές θέσεις γραμματέων ανέρχονται 45 για το Πρωτοδικείο και 18 για το Εφετείο, όταν στην Πάτρα, μια πόλη με τον ίδιο περίπου πληθυσμό και τον ίδιο περίπου όγκο δικαστηριακής ύλης απασχολούνται 60 υπάλληλοι για το Πρωτοδικείο και 23 για το Εφετείο.

Δεδομένου ότι  η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του Εφετείου Λάρισας, ενός από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, οδηγεί στην πλήρη αδρανοποίησή του, με αποτέλεσμα τη σοβαρή κωλυσιεργία του στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Θα ενισχύσει τις Δικαστικές Υπηρεσίες της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Λάρισας με οργανικές θέσεις γραμματέων, καλύπτοντάς τες, παράλληλα, άμεσα, με το αντίστοιχο προσωπικό;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ηρώ Διώτη

Φώτης Κουβέλης

Νίκος Τσούκαλης