Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/01/2010

Υπογειοποίηση των γραμμών υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών

ΕρώτησηΝ.Τσούκαλη προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Το θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών υψηλής τάσης της ΔΕΗ εντός του οικιστικού ιστού των Δήμων Ρίου, Πατρέων και Μεσσάτιδας αποτέλεσε καθολικό αίτημα της Νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και κοινωνικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής.

Η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην εκτέλεση του ως άνω έργου καλύπτοντας το σύνολο της δαπάνης προκειμένου να απομακρυνθούν απ τις κατοικημένες περιοχές οι πυλώνες της γραμμής υψηλής τάσης και να προστατευτεί η υγεία των πολιτών.

Στην πορεία υλοποίησης των παραπάνω δεσμεύσεων παρουσιάστηκαν δυσχέρειες λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων, συλλόγων και φορέων διαφόρων περιοχών (Ζαβλάνι, Μπάλα, Βελβίτσι, Ρίο κλπ) με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση και να διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Δεδομένου ότι στον αστικό ιστό των τριών Δήμων υπάρχει πλήθος πυλώνων που βρίσκονται πολύ κοντά όχι μόνο σε κατοικίες αλλά και σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα κλπ,

ερωτάται η κ. υπουργός:

1.    Ισχύουν οι δεσμεύσεις της διοίκησης της ΔΕΗ για την υλοποίηση του συνολικού έργου;

2.    Σε ποιες ακριβώς περιοχές παραμένουν ακόμη εκκρεμότητες  και προβλήματα και πως σκοπεύετε να τα αντιμετωπίσετε, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου;

3.    Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αν ναι τι προβλέπει;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης