Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/05/2004

Για την κλιμάκωση της βίας από την πλευρά της κυβέρνησης Σαρόν στη Γάζα

Για την κλιμάκωση τηςβίας από την πλευρά της κυβέρνησης Σαρόνστη Γάζα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ έκανε τηνακόλουθη δήλωση:

Αποθρασυμένη πλήρως από την υποστήριξη της κυβέρνησης Μπους και την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, η κυβέρνηση Σαρόν κλιμακώνει τις πολύνεκρες επιχειρήσεις της στη Λωρίδα της Γάζας, δολοφονώντας δεκάδες αμάχους και ισοπεδώνοντας προσφυγικούς οικισμούς, ιδιαίτερα στη Ράφα, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Το διεθνές δίκαιο περιφρονείται και παραβιάζεται βάναυσα, για μια ακόμα φορά, από την Ισραηλινή κυβέρνηση που επιμένει στην καταστροφική, όχι μόνο για τον Παλαιστινιακό λαό αλλά και για το ίδιο το Ισραήλ, πολιτική της βίας, ενταφιάζοντας κάθε ελπίδα επίλυσης του Παλαιστινιακού με διαπραγματεύσεις στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Μπροστά στη νέα τραγωδία που ζει ο Παλαιστινιακός λαός κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Η ελληνική κυβέρνηση και οι ηγεσίες της Ε.Ε. έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να αντιδράσουν έμπρακτα στο νέο κύκλο της βίας και του αίματος στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Να ζητήσουν την αποστολή, με ευθύνη του ΟΗΕ, μιας διεθνούς δύναμης προστασίας του Παλαιστινιακού λαού, την άμεση απόσυρση του Ισραηλινού στρατού από τα κατεχόμενα και την αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, που πρέπει να οδηγήσει στη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους το ταχύτερο.

To Γραφείο Τύπου